Met uw STAP-budget kunt u gratis een training, opleiding of cursus volgen. De overheid wil dat u als werkende of werkzoekende zelf kunt beslissen over uw ontwikkeling tijdens uw loopbaan. Zo heb je meer kans om je baan te behouden of een nieuwe baan te vinden.

Het STAP-budget is er niet alleen voor mensen die werkloos zijn, maar ook voor mensen die al een baan hebben. Je kunt het geld gebruiken om cursussen te volgen die je helpen je werk beter te doen. Het is aan jou wat voor cursus je wilt volgen en of dat in het Engels of in het Nederlands is.

Als je al een onderwijsdiploma hebt maar toch nog wat bijscholing nodig hebt, kan dat ook met je STAP-budget. Je kunt een opleiding aanvragen op een hoger niveau dan je huidige onderwijsdiploma, zodat je na afloop van deze extra opleiding nog beter gekwalificeerd bent voor de arbeidsmarkt dan voorheen!

Stap Budget 

Heb je er ooit aan gedacht om een nieuwe vaardigheid te bestuderen? Misschien een cursus of opleiding die je kan helpen je doelen te bereiken? Misschien ben je klaar om een stap omhoog te zetten in je carrière, of misschien wil je gewoon iets nieuws leren.

Nou, nu is er een manier om dat voor elkaar te krijgen! Het STAP-budget is een extra subsidie voor mensen die 18 jaar of ouder zijn en nog geen AOW ontvangen. Het betekent dat als je het STAP-budget aanvraagt, UWV de opleider rechtstreeks betaalt zodat deze de cursus tegen een lagere prijs kan aanbieden.

De regering wil dat u weet dat het STAP-budget er voor u is. Als je behoefte hebt aan training, opleiding of cursus, gebruik dan gerust het geld uit dit budget. De overheid wil dat je als werkende of werkzoekende zelf kunt beslissen over je ontwikkeling tijdens je carrière. Door dit budget worden veel mensen die het eigenlijk niet kunnen veroorloven toch in de mogelijkheid gesteld om een opleiding te kunnen volgen en hun zelf verder te ontwikkelen

Om deze subsidie aan te vragen moet je een aanvraagformulier invullen en minimaal 4 weken voor aanvang van de opleiding naar UWV sturen. Als je aanvraag wordt goedgekeurd, stuurt UWV een bevestiging naar je toe samen met overige relevante informatie over je gekozen opleiding/ cursus.

Stap Budget aanvragen 

De eerste stap om een Stap budget te krijgen is het invullen van het Step Budget formulier. Dit helpt de overheid beter te begrijpen wat uw behoeften zijn en hoe u wilt dat uw geld wordt gebruikt. De informatie op dit formulier wordt gebruikt om te bepalen of u in aanmerking komt voor een Stap budget en om welke cursus / opleiding het gaat waar u interesse in heeft.

Zodra ze je aanvraag hebben ontvangen, bekijken ze deze en sturen ze je binnen een week een e-mail om je te laten weten dat ze je aanvraag hebben ontvangen. Als ze vragen hebben of meer informatie van u nodig hebben, nemen ze op dat moment contact met u op. Als alles er goed uitziet, keuren ze uw aanvraag goed en sturen ze u een e-mail met instructies over hoe het proces verder in behandeling genomen gaat worden. Hoe u bij de cursus/ opleiding terecht komt en daarnaast wordt er ook nog andere belangrijke relevante informatie gedeeld met u.

Stap Subsidie

De Nederlandse overheid wil helpen. Zij verstrekt een subsidie genaamd STAP (Stimulering Arbeidsmarktpositie) van maximaal 1.000 euro per jaar voor opleiding en ontwikkeling. Je kunt deze stap subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding.

Deze subsidie heet STAP. De naam Stap subsidie staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Het is een mooie manier om ervoor te zorgen dat je kunt concurreren op de arbeidsmarkt.

Als je deze subsidie wilt aanvragen, zijn er twee stappen:

  • Ten eerste vul je al je gegevens in die relevant zijn en die gevraagd worden. 
  • Hierna krijg je een lijst te zien waarop wordt weergegeven welke opleidingen en cursussen mogelijk zijn om te volgen.
  • Ten slot log je in bij het UWV en geef jij je wensen door en dan wordt er spoedig contact met je opgenomen over je opleiding of cursus die jij graag wilt volgen.
  • Kleine, korte samenvatting

Wilt u uw vaardigheden verbeteren? Wil je een nieuwe baan, maar weet je niet zeker waar je moet beginnen?

De overheid heeft een nieuw programma gemaakt dat je kan helpen. Het heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

Dit programma biedt werknemers en werkzoekenden een jaarlijks budget van maximaal 1.000 euro voor opleiding en ontwikkeling. U kunt deze subsidie gebruiken voor een training of opleiding. De subsidie is bedoeld om mensen te helpen een baan te vinden die past bij hun carrièredoelen en om hen te helpen concurrerend te blijven op de arbeidsmarkt als ze werk vinden.

Als u meer wilt weten over dit programma, ga dan naar deze website van de rijksoverheid.