Spaans is de tweede meest gesproken taal ter wereld, op de eerste plaats is dat Chinees, maar op internationaal vlak is dat natuurlijk Engels, en daarna Spaans. Het Spaans leren schrijven en spreken kan je dus erg vele voordelen opleveren, daarom hebben wij in dit artikel voor jou de 6 voordelen van Spaans leren samengevat.

6 voordelen van Spaans leren.

Om welke reden je ook Spaans leren wilt, er zijn er genoeg. Het kan zijn dat je graag op vakantie gaat naar Spaanstalige landen en daarom graag de taal eigen wilt maken, de reden kan zoals bij veel mensen ook op het professionele vak liggen. Veel mensen leren vanwege hun werk en promotie en of doorgroei mogelijkheden een nieuwe taal, Spaans is dan een uitstekende keuze. Maar er zijn meerdere voordelen van Spaans leren.

500 Miljoen mensen spreken Spaans.

Laten we beginnen met het meest voor de hand liggende voordeel, zoals hierboven al vermeld is Spaans de 2e meest gesproken taal in de wereld, maar liefst 500 miljoen mensen spreken deze taal verdeeld over heel wat landen op de wereld. Alleen al om beter in al deze landen en met al deze mensen fysiek of online te kunnen communiceren is een reden om Spaans te leren.

Carrière mogelijkheden.

Een van de voordelen van Spaans leren is die van carrière mogelijkheden, het is bijna net zo logisch om Spaans te leren als Engels leren, op zakelijk niveau is het een slimme zet, de economieën van Spaanstalige landen zoals die in Latijns-Amerika groeien en flink ook, dat betekend dat deze landen steeds meer invloed krijgen op de wereld economie en dat er dus veel kansen voor het oprapen liggen. Denk aan een baan in het buitenland, of werken voor een Spaans internationaal bedrijf, met de Spaanse taal op zak, zijn er ineens tal van mogelijkheden bij gekomen voor je, en ziet je CV er een stuk beter en indrukwekkender uit.

Makkelijk tijdens vakantie en reizen.

Een logisch voordeel van het kunnen spreken, lezen en schrijven van Spaans, is natuurlijk wanneer je op vakantie bent, zo kun je makkelijker duidelijk maken wat je wilt eten, of wanneer je de weg wilt vragen. Om welke reden dan ook het communiceren met mensen die Spaans spreken wordt een stuk leuker en makkelijker. Daarnaast zul je veel meer leren van de landen waar je in of doorheen reist, net als dat wij het waarderen wanneer iemand moeite heeft gedaan om Nederlands te leren, zullen Spaanssprekende mensen het ook waarderen wanneer jij hun taal onder de knie hebt, zo gaan er veel meer deuren en verbogen schatten open, en is dat stukje cultuur snuiven een stuk dichterbij.

Meertalig = Intelligenter.

Meerdere psychologische onderzoeken hebben laten zien dat het spreken van meerdere talen goed is voor je brein, het bevordert de prestaties en is het goed voor je geheugencapaciteit, je kunt beter focus houden, leeft gezonder en je kunt zelfs beter multitasken.

Zelfontwikkeling.

Naast het feit dat je met meerdere talen op zak intelligenter bent, is het ook goed voor je zelfontwikkeling, door het leren van een nieuwe taal zoals Spaans, leer je niet alleen de taal, maar ook veel over de cultuur van het land, de mensen en hun tradities, de geschiedenis van de taal en de overeenkomsten met andere talen. Je leert dus veel meer dan alleen een nieuwe taal te spreken en schrijven.

Liefde.

Een van de laatste voordelen van Spaans leren spreken is die van de liefde. Deze verbaast je misschien een beetje, maar lees verder, want uit een onderzoek is gebleken dat mensen die een of meer buitenlandse talen spreken veel aantrekkelijker zijn, vooral de talen Spaans en Italiaans worden door veel mensen erg sexy gevonden, het is dus een extra goede zet om indruk te maken en de liefde van je leven te vinden, daarnaast is het ook verstandig om je kinderen meertalig op te voeden, het schijnt de ontwikkeling van het geheugen ontzettend te stimuleren.

Andere voordelen.

Je kunt een taalcursus zoals Spaans heel makkelijk via een thuisstudie volgen, het aanbod is er groot en vind je altijd wel een thuisopleiding die bij je past, daarnaast heeft een thuisstudie ook erg veel voordelen, lees daarom ook ons artikel met alle thuisstudie voordelen.