Tegenwoordig is het aanbod in thuisstudies erg groot. Wanneer je iets nieuws wilt leren of dat nou een korte cursus is, een hobbycursus, een nieuwe taal of een HBO of Thuisstudie MBO het kan bij een van de bekende onderwijsinstellingen. Je hoeft voor een MBO opleiding echt niet meer elke dag naar school, je kunt eenvoudig vanuit je eigen comfort een thuisstudie MBO volgen.

Thuisstudie MBO.

Je hebt vast wel eens van de thuisstudie onderwijsinstellingen gehoord zoals: LOI of NHA en NTI? Deze hebben allemaal een groot aanbod met MBO opleidingen. Een Thuisstudie MBO is dus dichterbij dan je denkt. Het voordeel van een thuisstudie is dat je deze helemaal in je eigen tempo kunt volgen, vanuit het comfort van je eigen huis of kamer.

Een ander voordeel is dat de meeste van deze MBO opleidingen erkend zijn door het ministerie van onderwijs en andere branche organisaties. Dat wil zeggen dat een wanneer je je diploma met een thuisstudie MBO haalt je exact hetzelfde MBO diploma hebt als wanneer je dit via een reguliere voltijds opleiding op een school zou halen. De garantie op een baan in jou branche is dan ook net zo groot.

Het volgen van een thuisstudie MBO heeft veel voordelen, voor een complete lijst met thuisstudie voordelen vind je hier. Toch zijn er ook twee kleine nadelen. Zo zul je over een flinke dosis discipline moeten beschikken wanneer je een thuisopleiding volgt. Er is tenslotte niemand die je verteld dat je moet leren. Een ander nadeel is dat je geen studiefinanciering op een thuisstudie kunt krijgen. Omdat een thuisstudie een deeltijdopleiding is, kun je hier geen vergoeding voor krijgen. Toch komt het regelmatig voor dat dit via je werkgever gedeeltelijk vergoed wordt. Wij adviseren daarom ook altijd om hierover te praten met je werkgever. Om te zien wat de mogelijkheden zijn. Ook kun je in sommige gevallen een thuis opleiding via de Belastingdienst aftrekken.

Waar kun je deze MBO thuisopleidingen vinden?

De bekende thuisstudie instellingen hebben allemaal een groot aanbod in MBO thuisopleidingen. Om hier een duidelijk overzicht van te vinden, kun je het beste via onderstaande knoppen naar hun website surfen. Daar vind je dan elke thuisstudie MBO.

NHA Thuisstudie MBO

NHA is een van Nederlands beste thuisstudie opleiders. Een erkend MBO diploma halen bij NHA doe je geheel in je eigen tijd, leren waar en wanneer jij dat maar wilt. De diploma’s hebben dezelfde waarde als opleidingen in het dagonderwijs.

 

 

LOI Thuisstudie MBO

Gebruik onderstaande knop om direct naar het overzicht van alle LOI MBO opleidingen te gaan. Deze LOI opleidingen zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, wetenschap en cultuur. EN voldoen aan alle regels van de onderwijsinspectie. LOI heeft zowel thuisstudies als klassikale opleidingen. Ook korte MBO en basis opleidingen behoren tot de mogelijkheden.

 

 

NTI Thuisstudie MBO

NTI beschikt over een breed aanbod in MBO vakopleidingen, basis opleidingen of losse modules. Net als bij de bovenstaande instellingen zijn ook bij NTI de opleidingen wettelijk erkend.