Iedereen heeft weer een andere reden om een nieuwe taal te leren, of in veel gevallen, de eigen moedertaal, nog beter onder de knie te krijgen. Tegenwoordig kun je via een thuisstudie elke taal leren die je maar wilt, daarnaast zijn er vele vormen van taalcursussen, denk aan zakelijk of juridisch Engels of Duits. Naast de vele redenen waarom iemand een taal wil leren, zijn er ook veel taalcursussen te vinden in de vorm van een thuisstudie bij de vele onderwijs instellingen zoals LOI, NTI, NHA om er maar een paar te noemen.

Taalcursussen overzicht.

Om het voor jou makkelijker te maken vergelijken wij alle thuisstudie taalcursussen op onze website, door via het menu naar “talen” te navigeren, krijg je een dropdown menu, zoals dat zo mooi heet, waar je vervolgens kunt kiezen uit een aantal talen. Je komt daarmee op de overzichtspagina waar we alle soorten taalcursussen van de betreffende taal bij de verschillende aanbieders hebben vermeld. Zo kun jij in een duidelijk overzicht de soorten taalcursussen zien, de prijzen vergelijken tussen de onderwijs instellingen en de duur van de taalcursus.

Een nieuwe taal voor iedereen.

Er zijn tal van redenen waarom iemand een nieuwe taal leren wilt. Zo kan het zijn omdat je graag Spaans leren wilt, omdat het je favoriete vakantie land is, en je de taal wilt beheersen wanneer je daar aan het genieten bent. Een nieuwe taal leren vanwege je carrière is ook een van de meest voorkomende redenen waarom iemand een taalcursus volgt. Zakelijk Engels leren spreken en schrijven is een must als je op internationaal niveau wilt werken en zaken doen. Naast de redenen waarom je een nieuwe taal leren wilt, zijn er ook een paar grote voordelen, die alleen al de beslissing om een nieuwe taal te leren waard zijn.

Voordelen van meertaligheid.

Er zijn een aantal studies waaruit blijkt dat meertaligheid grote voordelen heeft die betrekking hebben op de gezondheid en beslissingen nemen. Zo wijzen de studies uit, dat door meertaligheid je geheugen verbeterd, je kunt beter multitasken, je wordt slimmer, Alzheimer en dementie komt later en minder vaak voor bij mensen die meertalig zijn. EN zo zijn er nog een aantal voordelen die uit deze studies gebleken zijn. Het is misschien allemaal vreemd om te horen, maar eigenlijk vrij logisch, door te leren en studeren, daag je elke keer je hersenen weer uit, je traint ze, en aangezien je hersenen een soort spier is wordt deze getraind en dus sterker.