Hieronder vind je een overzicht van de gratis studiegidsen van de bekende thuisstudie onderwijs instellingen van Nederland. Een gratis studiegids aanvragen is een goede manier om de verschillen van een bepaalde opleiding, studie of categorie bij de diverse aanbieders te vergelijken. Met een studiegids krijg je net even wat meer inhoudelijke informatie over de thuisstudie dan dat je doorgaans op de website van de opleider vind. Met deze uitgebreide informatie kun je in alle rust de beste keuze voor je studie maken.

Hoe werkt het aanvragen van gratis studiegidsen?

Bij de meeste aanbieders van thuisstudies, werkt het als volgt. Via de website en in dit geval kun je gebruik maken van de knoppen hieronder die je direct naar de juiste pagina leiden, daar kun je dan kiezen voor welke studie, cursus of opleiding je een studiegids wilt aanvragen. Dit is geheel afhankelijk van de aanbieder, bij de een kan je een exacte studie selecteren, of meerdere en bij bijvoorbeeld LOI, kies je een categorie waarin je een studie zoekt, zo kun je kiezen voor HBO of MBO studies, beroepsgerichte cursussen, university of zelfs klassikaal studeren. Je krijgt dan een uitgebreide gids toegestuurd met alle nodige informatie over de studies binnen deze categorieën.

Meestal krijg je de gratis studiegidsen thuis of op een ander adres geleverd, soms is er ook de mogelijkheid om hem direct digitaal via de e-mail bezorgd te krijgen, zo kun je nog sneller de studiegidsen bekijken en je keuze voor een thuisstudie maken.

NHA Studiegids.

Een NHA gids aanvragen is vrij simpel, via onderstaande knop kom je op de website pagina terecht waar je direct een gratis gids kunt aanvragen, je ziet de verschillende onderwerpen zoals: Beroepscursussen, taalcursussen, masteropleidingen staan, als je daarop klikt komt er vervolgens een dropdown menu met de beschikbare opleidingen of cursussen waar je een gids voor kunt aanvragen.

 

 

LOI Studiegids.

Net als bij NHA, kun je bij LOI ook kiezen uit welke categorie je een gids wilt ontvangen, echter kun je niet specificeren voor welke cursus of opleiding je een gids wilt ontvangen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit: University, HBO opleidingen, MBO opleidingen, Beroepsgerichte opleidingen, Klassikaal etc. Je krijgt dan een uitgebreide gids, met daarin het complete aanbod binnen de gekozen richting.

 

 

NTI Studiegids.

In tegenstelling tot NHA en LOI, kun je bij het NTI kiezen of je de gratis gids alleen digitaal, of ook via de post wilt ontvangen. Bij het NTI hebben ze cursussen en thuisstudies per categorie verdeeld, je kiest dus eerst in welke branche of onderwerp je een thuisstudie wilt volgen, om daarna de studie te kiezen.

 

 

Studieplan Studiegids.

Bij Studieplan, kun je voor elke beschikbare cursus of opleiding en gratis studiegids aanvragen die je dan thuis of digitaal bezorgd krijgt. Een Studieplan gids aanvragen is erg simpel, je gebruikt onderstaande knop om naar de juiste pagina te gaan waar je binnen 1 minuut de gratis gids aanvraagt.

 

 

Laudius Studiegids.

Laudius heeft een erg groot aanbod in beroepsgerichte cursussen, of je nou een eigen zaak wilt beginnen of een nieuwe taal wilt leren, je kunt voor elke studie een gratis gids aanvragen. Het aanvraag proces is net als bij alle andere aanbieder snel en simpel, ga naar de juiste pagina door onderstaande knop te gebruiken.

 

 

Studiegidsen altijd gratis.

Deze studiegidsen zijn altijd gratis, er zijn er natuurlijk veel meer, zo kun je voor elke mogelijke opleiding in Nederland wel een gratis gids aanvragen, of dit nou voor een thuisstudie is of een opleiding op een universiteit. Onderwijs dienst zich zelf goed te promoten, daar zijn deze handige gidsen een onderdeel van, zo kunnen de onderwijs instellingen goed laten zien welke studies en kwlaiteiten in huis hebben, en zo kun je de beste keuze maken.