In tegenstelling tot een deeltijd thuisstudie, kun je voor een voltijds opleiding wel een studiefinanciering aanvragen MBO. In ons artikel over een studiefinanciering voor een thuisstudie, kun je duidelijk lezen dat dit niets te maken heeft met welke opleiding je volgt en of dit nou op een universiteit of hogeschool is. Maar dit dit te maken heeft met het feit of je een deeltijd of voltijds studie volgt.

Studiefinanciering aanvragen MBO.

Hoe werkt het studiefinanciering aanvragen en wat zijn de voorwaarden? Om te beginnen moet je minimaal 18 jaar zijn en een voltijds opleiding in het MBO volgen. Deze studiefinanciering kun je het beste al 3 maanden van te voren aanvragen bij “Dienst Uitvoering Onderwijs” (DUO) De studiefinanciering MBO gaat in vanaf het eerste kwartaal nadat je 18 jaar bent geworden.

Hoe werkt het?

  • Als je nog geen DigiD hebt dan zul je deze eerst moeten aanvragen. Dit is een soort van digitaal paspoort waarmee je alle zaken die met de overheid te maken hebben online kunt regelen. Zoals het studiefinanciering aanvragen MBO.
  • Op de website van DUO kun je vervolgens inloggen om een studiefinanciering voor een MBO opleiding aan te vragen. klik hier
  • En als laatst, wanneer je een studiefinanciering MBO hebt, dan kun je ook een gratis studenten reisproduct aanvragen. Hiervoor heb je wel een persoonlijke OV-Chipkaart nodig.

OP de website van DUO kun je makkelijk uitrekenen hoeveel studiefinanciering je maximaal krijgt, je kunt gebruik maken van de speciale calculator op de website. Wanneer je al eerder een studiefinanciering hebt gehad, dan is het niet nodig om deze weer aan te vragen. Maar kun je eenvoudig je gegevens wijzigen in je DUO profiel.

Studiefinanciering aanvragen MBO Voorwaarden.

  • Je bent minimaal 18 jaar of ouder. (Max 30)
  • Je volgt een voltijd beroepsopleiding van minimaal een jaar of nog langer.

Nog even voor de duidelijkheid, dit geld dus niet wanneer je een MBO thuis opleiding wilt volgen. Als je opzoek bent naar een thuisstudie en een leuke korting hiervoor, dan raad ik je aan om bij de MBO thuisstudies van NTI, LOI of NHA te kijken. Deze bieden hoge kwaliteit studies tegen aantrekkelijke prijzen die je in je eigen tempo en tijd kunt volgen.