Online muziek les volgen | Muziek cursussen op afstand.

muziekles online

Muziekles online.

Muziek is een essentieel onderdeel van het leven – het geeft je leven waarde en spreekt luider dan enkel geschreven woorden. Je houdt misschien van je eigen soundtrack, waardoor je je één voelt met je eigen favoriete nummers en instrumenten – de nummers waar je van houdt, spreken uit wie je bent en waar je naartoe gaat. Als je een passie voor muziek hebt, wil je meer dan alleen liedjes kunnen spelen. Je wilt je talenten ontwikkelen en muziekles online is daarvoor het beste hulpmiddel. Deze cursussen helpen je professioneel aan de slag te gaan als producer, songwriter, DJ, muzikant of zanger.

Waarom online muzieklessen?

Muziekles online is uiterst betaalbaar en voor velen van ons zijn ze veel handiger dan traditionele persoonlijke lessen. Moderne tools, technologie en online lessen hebben muziek leren op afstand in eigen tempo voor iedereen mogelijk gemaakt. Ze gebruiken enkele van de nieuwste producten en technologieën die worden gebruikt in de muziekindustrie en houden je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Dit betekent dat je de huidige flexibele muziekcursussen kunt volgen om je te helpen online muziek te leren, om je muzikale begrip en kennis bij te slijpen, en om je eigen bestemming (carrière) in de muziekindustrie te creëren.

Muziek is een kunstvorm.

Omdat muziek een kunstvorm is die uit veel complexe, maar mooie elementen bestaat, zijn er enkele online muziekcursussen waar je er in een mum van tijd alles over kunt leren. Denk daarbij aan muziektheorie lessen die je inzicht geven in de zes modellen in klassieke muziek en muziekvormen. Je kunt online muzieklessen volgen die zich richten op melodie en harmonie, waar je verschillende akkoorden en harmonieën leert herkennen en beroemde componisten zoals Mozart en Wagner en hun muzikale vaardigheden onder de loep neemt. Beginnen met online muziekles biedt je vrijheid en geeft je hobby een nieuw niveau en stijl. Wie weet is het een begin van een carrière, de start van een nieuw leven!

Bekijk populaire online muziek cursussen.

Opleider Cursus Soort Studieduur Prijs Meer informatie
LOI Combinatiecursus Muziek, incl Cubase Beroepsopleiding 20 maanden € 1080,- Meer informatie
NHA DJ & Muziekproducer Beroepsopleiding 6 maanden € 269,- Meer informatie
NTI Keyboard Leren Muziek cursus 16, 24 of 30 maanden € 371,40 Meer informatie
Laudius Artist manager Beroepscursus 9 maanden € 379,- Meer informatie

Online muzieklessen – De mogelijkheden zijn onbeperkt.

Online muziekcursussen zijn ideaal voor studenten die muziektheorie willen leren, iedereen die muziek aan anderen wil leren, of muziekliefhebbers die willen weten waarom muziek ons beweegt. Het kan natuurlijk ook zijn dat je je carrière wilt veranderen; alles is mogelijk. Er zijn een aantal muzikale zaken die je online sneller kunt leren dan via klassikale opleidingen. De toekomst van de muziekindustrie heeft zijn aandacht op het internet gericht, het biedt je de kans om bijna alles te leren wat je moet weten in de muziekbranche. Wat dat betreft zijn de mogelijkheden onbeperkt en kun je binnen deze industrie op meerdere gebieden cursussen volgen.

Muziek als hobby of professionele carrière.

Of je jezelf nu als muziek professional wilt ontwikkelen of een nieuwe hobby wilt ontdekken, daar is een online muziekcursus voor. Je kunt zelfs verder leren met online programma’s en certificaten behalen.Bovendien krijg je de kans om je bij miljoenen muziekliefhebbers aan te sluiten, waardoor je je kennis en vaardigheden kunt delen met mensen van over de hele wereld en natuurlijk ook andersom. Online muziek leren is net zo eenvoudig en natuurlijk als chatten met een groep vrienden. Ook krijg je muziekles van experts. Je ontmoet docenten van topuniversiteiten en culturele instellingen, die hun ervaringen delen via video’s, artikelen, quizzen en discussies.

muziekles online

Dit wordt je aangeboden via online muzieklessen.

Als je van plan bent om muziek te leren, overweeg dan wat inspiratie op te doen van de beschikbare cursussen en hun elementen. Wil je een instrument leren bespelen of muziekmanager-, DJ-, producer- en/of songwriter vaardigheden leren door middel van een thuisstudie?

Word een muziekproducent.

Met een online cursus kun je een muziekproducent worden. Je leert hoe je van een gewone computer een krachtige muziekstudio maakt en je eigen muziek produceert. Je krijgt begeleiding van professionals en gratis moderne software. Bovendien leer je hoe je je eigen muziek kunt maken met beschikbare instrumenten, zowel elektronisch als akoestisch. Je kunt dus een cursus kiezen om muziekproducent te worden. 

De cursus wordt ook aanbevolen als je geïnteresseerd bent in muziek- en geluid studiotechniek en er meer mee wilt doen. Dit kan een droom zijn die uitkomt als je een carrière in de muziekproductie plant. Je maakt kennis met alle elementen om een goede muziekproductie samen te stellen en je eigen nieuwe opnames te maken. Binnenkort zul je indruk maken met je eigen muziek!

Word zanger(es).

Jouw krachtige moderne zangtechniek kan je helpen om een geweldige zanger of zangeres te worden met je eigen, unieke geluid. Je zult je zangstem met behulp van online muzieklessen dramatisch verbeteren door je stembereik uit te breiden, aan je ademhalingstechniek te werken en je toonhoogte en helderheid te verbeteren. Haal het beste uit je stem met behulp van muziekles online.

Overweeg ook elementen van wat je leert in dergelijke cursussen, zoals alle muziekinstrumenten van over de hele wereld, zoals viool, gitaar, piano en vele andere te gebruiken tijdens je leerproces. Online muziekcursus toepassingen zijn eindeloos tegenwoordig. Over muziek en verschillende cursussen en trainingen valt veel te zeggen. Probeer het uit en ervaar zelf de voordelen.

Online muzieklessen zijn ideaal voor beginnende en ervaren zangers.

Er zijn veel muziekprogramma’s met top aanbevelingen, gemaakt door succesvolle bedrijven. Ze hebben miljoenen mensen die hun online muzieklessen volgen en ontwikkelen zich dagelijks in hun expertiseveld. De cursus is gemakkelijk te volgen met je eigen schema in gedachten. Elke dag bekijk je een nieuwe video of neem je theorielessen naar het volgende niveau dat je wilt. Je zal een grote verbetering in je stem, je productie, je management en je muziek fundament opmerken tijdens je online muziekcursus!

LOI

Muziek cursussen bij LOI.

De aanwezige muziekcursussen bij LOI zijn divers en bieden de mogelijkheid om je vaardigheden op meerdere gebieden te verbeteren. Met de alles omvattende ‘Music Management’ cursus volg je een ware beroepscursus waarmee je je richt op de zakelijke aspecten in de muziekindustrie. De Combinatiecursus muziek stelt je in staat om de creatieve kant van muziek maken te leren. Hierbij leer je niet alleen instrumenten te bespelen, maar ook te werken met studiosoftware zoals Cubase die je hier gratis bij krijgt.

Met de cursus ‘Music Producer’ richt je je op het maken van elektronische en of akoestische muziek met aan DAW (Digital Audio Workstation) zoals Cubase. Met je nog niet heel handig met computers? Kijk dan eens naar deze cursussen. Wil je toch liever gitaar, piano of keyboard leren spelen. Dan zijn deze cursussen prima om thuis in je eigen tempo een instrument te leren bespelen.

Opleider Cursus Soort Studieduur Prijs Meer informatie
LOI Music Management Beroepsopleiding 7 maanden € 693,- Meer informatie
LOI Combinatiecursus Muziek, incl Cubase Beroepscursus 20 maanden € 1080,- Meer informatie
LOI Music Producer Beroepscursus 7 maanden € 476,- Meer informatie
LOI Gitaar Cursus Hobby 10 maanden € 525,- Meer informatie
LOI Keyboard Cursus Hobby 10 maanden € 472,50 Meer informatie
LOI Piano Les Hobby 6 maanden € 315,- Meer informatie
NHA

Muziekinstrumenten leren spelen met NHA.

Ook bij NHA kun je enkele populaire online muzieklessen volgen. Ambieer je al een tijdje om je eigen tracks te maken of om DJ te worden? Dan is de DJ & Muziekproducer opleiding wat voor jou. Hiermee leer je op een laagdrempelige manier muziek te maken met de hulp van het gratis bijgeleverde muziekprogramma Magic Music Maker.

Zijn instrumenten en de basis van muziek meer je ding? Dan kun je kijken naar de cursussen waarmee je een muziekinstrument zoals de Piano, Gitaar of een Keyboard leert spelen. Sowieso krijg je bij NHA altijd korting op het aanbod en nu tijdelijk een gratis Bluetooth speaker van 32 centimeter waar je je eigen gemaakt muziek op ter gehoren kunt brengen.

Opleider Cursus Soort Studieduur Prijs Meer informatie
NHA DJ & Muziekproducer Beroepsopleiding 6 maanden € 269,- Meer informatie
NHA Gitaar Les Hobby 12 maanden € 199,- Meer informatie
NHA Keyboard Les Hobby 16 maanden € 199,- Meer informatie
NHA Piano Les Hobby 16 maanden € 189,- Meer informatie
NTI

Keyboard leren spelen met een thuiscursus.

NTI heeft in vergelijking met NHA en LOI wat minder keuze op het gebied van online muziekles. Wel hebben ze als enige een betaalbare keyboard cursus voor zowel beginners als gevorderden. Onderwerpen zoals: noten leren lezen, speelvaardigheid, repertoire, populaire liedjes leren spelen en verschillende muziekstijlen komt dan ook ruimschoots aan bod.

Ook bij NTI kun je 50% korting krijgen op het geselecteerde aanbod en mag je daarnaast een cadeau uitkiezen uit het aanbod van 70+ verschillende cadeaus zoals: Uitjes, verschillende producten, boeken en of tijdschriften.

Opleider Cursus Soort Studieduur Prijs Meer informatie
NTI Keyboard Leren Muziek 16, 24 of 30 maanden € 371,40 Meer informatie
NTI Keyboard voor beginners Muziek 6, 12 of 15 maanden € 234,45 Meer informatie
NTI Keyboard voor gevorderden Muziek 6, 12 of 15 maanden € 234,45 Meer informatie
Laudius

Goedkoop online muziekles bij Laudius.

De kracht van Laudius zijn niet alleen de goed te volgen online cursussen maar ook de toegankelijke prijzen. Wil je notenschrift leren lezen, kies dan voor de cursus ‘muziek & notenschrift’. Er is ook een aparte cursus ‘songwriter’ waarmee je originele liedjes leert schrijven voor jezelf of anderen.

Ook keyboard beginners en gevorderden kunnen bij Laudius een cursus volgen. Als klap op de vuurpijl en als aanvulling op de cursus ‘Muziek management’ van LOI. Kun je een cursus artiesten management volgen om beginnende en bekende artiesten te begeleiden tijdens hun carrière. Hiermee leer je alle zakelijk aspecten die komen kijken bij het runnen van een succesvolle loopbaan als artiest. En kun je in combinatie met deze cursussen voor ondernemers misschien wel je eigen artiesten agency starten.

Opleider Cursus Soort Studieduur Prijs Meer informatie
Laudius Muziek & Notenschrift Muziek cursus 9 maanden € 319,- Meer informatie
Laudius Songwriter Muziek 6 maanden € 319,- Meer informatie
Laudius Keyboard voor beginners Hobby 16 maanden € 99,- Meer informatie
Laudius Keyboard voor gevorderden Hobby 16 maanden € 99,- Meer informatie
Laudius Gitaar cursus Hobby 9 maanden € 99,- Meer informatie
Laudius Artist manager Beroepsopleiding 9 maanden € 379,- Meer informatie