Mode stylist / personal shopper cursussen

mode styliste personal shopper cursussen

Heb je altijd al in de mode willen werken? Je kunt nu je droom kunt laten uitkomen door met een cursus mode stylist te beginnen. Op deze pagina gaan we je laten zien wat de mogelijkheden tot modestylist en personal shopper worden zijn en welke cursussen en thuis opleidingen er allemaal zijn in deze fashion niche. 

Meer vraag naar modestylisten.

Steeds meer mensen bestellen online hun kleding en andere mode items. De groei van online diensten zoals kledingboxen en personal shopper services neemt daarom gestaag toe, en daarmee ook de vraag naar meer personeel in deze branche. Nu beter dan ooit kun je daarom aan de slag als fashion expert in de mode & lifestyle branche.

Wat doet een personal shopper / stylist?

Wanneer je aan de slag gaat als mode adviseur bij een bedrijf dat mensen helpt met het creëren van hun eigen stijl. Dan ga je op basis van de voorkeuren en persoonlijke eigenschappen van een persoon deze helpen met één of meerdere nieuwe outfits. Je gebruikt hiervoor jouw vakkundige kennis op het gebied van mode die je onder andere leert tijdens een van de mode stylist(e) cursussen.

Het adviseren van kleding kan zowel online als offline voor een retailer of fysieke winkel. Hoewel er veel online kleding services zijn die tegenwoordig online advies op maat aanbieden waarvoor kleding experts nodig zijn. Zijn er ook nog veel winkels zoals bijvoorbeeld de Bijenkorf die een persoonlijk advies op maat aanbieden in de fysieke winkels. Hiermee zijn de mogelijkheden om als online of fysieke mode stylist aan de slag te gaan oneindig en is er voldoende werk te vinden als personal shopper.

Welke mode stylist cursussen zijn er?

Net als de grote vraag naar kledingadviseurs is er ook een groot aanbod van cursussen en opleidingen in deze branche te vinden. Daarom hebben we voor jou hieronder enkele van de beste styling cursussen voor je vermeld. Het voordeel van deze cursussen is dat je ze allemaal online kunt doen in je eigen omgeving. Je hoeft hiervoor niet naar een school waar je klassikaal een cursus of opleiding gaat volgen. 

Hoewel de studieduur van de vermelde beroepsopleidingen varieert van 6 tot 9 a 10 maanden. Kun je elke studie in je eigen tempo doen en zelf bepalen wanneer je klaar bent voor het examen om je vakdiploma te halen. Voor alle aanbieders geldt dat je gespreid kunt betalen en de opleiding tot personal shopper dus niet in een keer hoeft te betalen.

Opleider Cursus Soort Studieduur Prijs Meer informatie
NHA Mode Adviseur Beroepsopleiding 6 maanden € 289,- Meer informatie
NHA Imago Stylist(e) Beroepsopleiding 9 maanden € 449,- Meer informatie
NTI Personal shopper Vakopleiding 6,8 of 10 maanden € 600,- Meer informatie
Laudius Mode stylist Beroepsopleiding 9 maanden € 319,- Meer informatie

Voordelen van een opleiding tot modestylist

Het volgen van een opleiding modestylist om vervolgens kledingadvies of personal shopper te worden biedt vele voordelen. Je kunt de opleiding thuis volgen, desnoods naast je huidige baan. Zodra je een diploma of certificaat hebt behaald kun je gaan solliciteren op de vele vacatures die er zijn. Je kunt dan direct beginnen met je droombaan in de modebranche. Er zijn voor de opleiding tot modestylist geen vooropleidingen nodig, wel is een voorliefde voor mode en stijl een pre wanneer je aan cursus begint. Het grootste voordeel is waarschijnlijk dat je iets doet waar je altijd al van droomde of waar je echt van houdt. Een droombaan is niet voor iedereen weggelegd, maar wanneer je echt wilt dan zijn er altijd mogelijkheden om van je hobby je werk te maken.

Waar kun je werken na het behalen van je diploma?

Zoals beschreven op deze pagina kan het werk van een personal shopper erg breed zijn. Vandaag de dag zijn de meest voorkomende opties om voor een online platform zoals een webwinkel te werken. Veel grote e-commerce shops hebben een online styling afdeling waar ze modestylisten voor zoeken. Denk hierbij aan bedrijven zoals Zalando met de ‘Zalon’ service. Maar ook De Bijenkorf heeft een personal styling dienst, zowel online als op locatie. Platformen zoals Urban Outfitters, en verschillende modemerken bieden ook allerlei personal shopping experiences aan.

Maar dan zijn we er nog niet. Want niet alleen in de verkoop van kleding wordt gezocht naar ervaren stylisten. ook glossy’s en meerdere magazines zowel online als de echte fysieke bladen die je in de winkel koopt zijn regelmatig op zoek naar mensen die verstand hebben van mode en leuke collecties en combinaties van outfits volgens de huidige mode trends kunnen maken. Er zijn zelfs banen te vinden waar je al je kennis en kunde in kunt combineren, zoals wanneer je naast een mode opleiding ook nog leuk kunt schrijven of veel weet van beauty en visagie. Dan zou je kunnen denken aan mode blogger, vlogger of zelfs schrijver voor een mode lifestyle blad of blog. Je kunt ook nog een stap verder gaan en voor een cursus kiezen waarbij jezelf mode leert maken zoals mode ontwerper.