NHA Nederlandse Gebarentaal

 549.00

Deze NHA cursus Nederlandse gebarentaal is voor iedereen die goed wil kunnen communiceren met Doven en Slechthorenden.

Beschrijving

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u gebarentaal leren wilt. Wellicht kent u iemand die gebarentaal gebruikt in het dagelijkse leven. Of kan het zijn dat u dit nodig heeft voor uw werk. De cursus van NHA Nederlandse gebarentaal is dan een goede optie!

Nederlandse gebarentaal leren.

In principe is gebarentaal niet veel anders dan elke andere taal. Het grote verschil zit hem vooral in de manier van communiceren. Waar dit bij de meeste talen gesproken is, is dit bij gebarentaal met zoals de naam het zegt ‘gebaren’. Daar komt bij kijken dat het aantal mensen die deze taal gebruiken veel kleiner is dan andere talen. Hoewel deze taal voornamelijk door dove mensen wordt gebruikt, gaan steeds meer horende mensen ook voor een cursus gebarentaal.

Gebarentaal online leren.

Met de cursus Nederlandse gebarentaal van NHA leer je de taal die de meeste dove mensen in Nederland spreken. Hoewel goede communicatie niet altijd vanzelfsprekend is, is het wel een groot goed. De online cursus gebarentaal is voor mensen die graag willen kunnen communiceren met doven en slechthorenden. Dit kan zijn vanuit een professioneel perspectief, waarin u voor uw werk de taal nodig acht. Bijvoorbeeld wanneer u veel met doven en slechthorenden werkt. Het maakt het werken een stuk makkelijker als u gebarentaal spreekt.

Het kan natuurlijk ook dat uw gebarentaal leren wilt omdat u een familielid, kennis of collega’s heeft die deze taal gebruikt.

De Nederlandse gebarentaal is gestandaardiseerd. Wat betekend dat elk begrip is vastgelegd met een gebaar. Met een cursus gebarentaal leer je in je eigen tempo alle gebaren en de bijhorende begrippen kennen. Met deze online cursus leer je +/- 2000 gebaren en zo,n 300 complete zinnen te gebaren.

Naast de taal zelf, leer je door het volgens van deze thuisstudie ook een hoop over de achtergrond van deze taal, de cultuur, de geschiedenis. Hoe dit ooit is ontstaan en zich door de tijd is gaan verbeteren en aanpassen.Het is veel meer dan een nieuwe taal leren. Er komt grammatica bij kijken. Doofblindheid, en kom je meer te weten over de dovencultuur.

Tijdens de NHA online cursus gebarentaal, wordt je door een HBO gecertificeerde docent bijgestaan met de Nederlandse gebarentaal. Na het volgen van deze NHA cursus, kunt u de zelf gesprekken voeren met doven en slechthorenden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “NHA Nederlandse Gebarentaal” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Titel

Ga naar de bovenkant