Een thuisstudie is populairder dan ooit, vrij logisch als je na gaat wat de voordelen van een thuisstudie zijn. Hoewel je in het begin van het jaar altijd een enorme piek ziet in mensen die met een thuisstudie beginnen is het meer dan een goed voornemen, thuisstudies zijn van elke tijd voor iedereen, en kun je volgen om tal van verschillende redenen. Omdat er veel vragen binnenkomen over wat de beste thuisstudie in Nederland is en daarmee ook de vraag welke thuisstudie instelling het beste is gaan we dat in dit artikel zo goed mogelijk voor je proberen te beantwoorden.

Beste thuisstudie.

We gaan de vraag naar wat de beste thuisstudie is in twee categorieën opsplitsen, namelijk naar wat de beste thuisstudie aanbieder is en daarnaast kijken we naar wat momenteel de populairste thuisstudies zijn. Deze vind je onderaan het artikel. We kijken hierbij naar het gemiddelde, want de ene thuisstudie aanbieder kan weer beter zijn in bepaalde opleidingen dan de ander, en zo kan het zijn dat de populairste opleidingen en cursussen niet perse bij de beste aanbieder beschikbaar zijn. Over het algemeen kun je bij de meeste thuisstudie aanbieders wel elke studie vinden.

Beste thuisstudie volgens de consumentenbond.

Net als wij van studie24.nl doet ook de Nederlandse Consumentenbond onderzoek naar wat de beste thuisstudies zijn, echter moet je van de consumentenbond en de maandelijkse consumentengids lid zijn. De consumentengids is het maandblad van de Consumentenbond waar maandelijks allerlei onderzoeken naar de meest uiteenlopende producten en diensten in worden gedaan. Dit is een goede graadmeter als je opzoek bent naar onafhankelijke tests meningen en onderzoeken.

Omdat er momenteel geen onderzoek naar de beste thuisstudie bekend is bij de bond, hebben wij een lijst met de beste thuisstudie instellingen voor je gemaakt, sowieso hanteren wij deze lijst ook aan de rechterkant van onze website in de lijst met beste thuisstudies.

Beste thuisstudie aanbieder / instelling.

Onze lijst is vooral gebaseerd op ervaringen van mensen die een thuisstudie bij een of meerdere van deze onderwijs instellingen hebben gevolgd, en op onze eigen ervaringen met de aanbieders zelf. Wij krijgen elke week veel e-mails en vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen, alle ervaringen e-mails en informatie die wij hebben hebben we meegenomen in onze lijst met beste thuisstudies, daarnaast blijft het tussen de beste thuisstudie aanbieders nog steeds vaak een persoonlijk smaak, het is maar net wat je wensen zijn, wat je wel en niet prettig vind bij het volgen van een opleiding. Zo hebben ze allemaal hun eigen specialiteit en kenmerken. De onderstaande lijst hoeft dan ook niet per definitie in deze volgorde gezien te worden, maar vooral in z,n geheel als de beste thuisstudie onderwijs instellingen in Nederland.

NHA.

NHA is een van de thuisstudie aanbieders met het meest complete aanbod, daarnaast is de onderwijs instelling erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Of je nou opzoek bent naar een MBO Thuisstudie, een HBO thuisstudie, taalcursussen in de breedste zin of beroepscursussen, dan zit je bij het NHA helemaal goed. Daarnaast hebben een niet geslaagd, geld terug garantie, een regelmatig hele interessante aanbiedingen.

Ga naar NHA

LOI.

Naast een groot aanbod in deeltijd thuisopleidingen heeft het LOI veel opleidingen in klassikale vorm beschikbaar, hoewel de insteek altijd thuisstudies geweest is, is LOI de laatste jaren uitgegroeid tot een volledige onderwijs instelling met een groot aanbod aan cursussen, beroepsopleidingen, MBO, HBO en ga zo maar door.

Ga naar LOI

NTI.

Thuis studeren op afstand of klassikaal, bij NTI is het net zoals LOI geen probleem, een erg ruim aanbod in studies van hoge kwaliteit met een goede prijs, je kan voor elke soort studie terecht bij NTI, Beroepscursussen, Taalcursussen, Klassikaal, Master, HBO, MBO. Daarnaast heeft het NTI ook de mogelijkheid tot het geven van trainingen binnen bedrijven.

Ga naar NTI

Laudius.

Bij Laudius kun je kiezen uit meer dan 300 opleidingen, kun je kiezen of je digitaal en of de cursus in papieren formaat wilt ontvangen, je kunt je gratis inschrijven en binnen 1 minuut al beginnen met je nieuwe thuisstudie. Ook is Laudius erkend voor de opleidingen in branche diploma’s. Je kunt de studies 14 dagen op proef nemen, en hebben ze een 3 maanden omruil garantie.

Ga naar Laudius

Populaire thuisstudies.

Elk jaar zie je weer nieuwe en andere trends, ook hier spelen de thuisstudie aanbieders weer op in, zo zijn er steeds meer ICT opleidingen en andere vormen van computer opleidingen te vinden. Ook het aantal ZZP’ers groeit elk jaar sterk, steeds meer mensen kiezen ervoor om voor zich zelf te beginnen en een bedrijf te starten, veel mensen kiezen hiervoor een cursus om een eigen zaak te starten, zo leren ze ondernemen en wat er nodig is om dit te kunnen. Verder zijn de taalcursussen nog altijd erg populair, gewichtsconsulente, voedingsleer, dietiste, fitnesscoach en opleidingen in de Psychologie erg in trek.

Wat de populairste thuisopleidingen zijn verschilt per aanbieder, daarnaast zie je gedurende het jaar dat deze lijst continue veranderd, dit heeft met trends en ontwikkelingen te maken. Naast de beste thuisstudie onderwijsinstellingen die wij hier boven hebben beschreven zijn er natuurlijk nog meer, echter zijn dit voor ons de beste wanneer je kijkt naar de belangrijkste eisen, zoals het aanbod, de prijs, kwaliteit en service. Als je opzoek bent naar een studie, dan is het erg raadzaam om het bij een van deze opleiders te doen.